Korfbaltoernooi

Jan de BruinGroep 5-6

Op woensdag 28 september hebben de Kids College korfballers van groep 5/6 bij korfbalvereniging De Vinken een toernooi mogen spelen. Met z’n vieren (Nikki, Jordi, Safouan en Xam) mochten ze een uur eerder uit school.

Om half twee werd er door de vier talentjes begonnen met oefen schieten op de korf om vast een beetje in te komen. In vijf minuten tijd hadden ze al 13 doelpunten gescoord.

Even kort met het team bij elkaar om de spelregels door te nemen en de tactiek te bespreken en daarna op naar de eerste wedstrijd. Meteen een spannende lastige wedstrijd, maar de tactiek besprekingen zorgde voor goed verdedigend werk waardoor er met 2-0 gewonnen werd. Er werd uitbundig gejuicht na het laatste fluitje van de scheidsrechter en we konden met de eerste overwinning op zak naar onze lekkere koude limonade.

Even 10 minuten vrij om nog wat te oefenen met gooien, vangen en tactisch vrijlopen en daarna naar de tweede wedstrijd. Met wat grote tegenstanders tegenover ons leek het een lastige wedstrijd te worden, maar met luid aanmoedigen van ons meegekomen publiek werd het in de laatste minuut toch 5-5. Wat was het spannend maar toch ook leuk.

Al snel hadden de kids uitgerekend dat als ze de laatste wedstrijd zouden winnen dat ze dan wel eens naar de finale door zouden kunnen gaan.

Onder het genot van een koekje en een extra snoepje werden door de kids zelf de laatste details besproken en daarna gingen ze er helemaal voor. Deze laatste poule wedstrijd werd daardoor ook gewonnen. Het was niet makkelijk maar 5-3 was voldoende om als eerste in de poule te eindigen.

Met op de achtergrond het gerommel van het naderende onweer en de gitzwarte regenwolken klonk het fluitsignaal voor de start van de alles beslissende finale wedstrijd. Wat was het spannend en wat werd er door alle vier super enthousiast gejuicht bij ieder doelpunt dat ze scoorden.

Met een 6-2 overwinning sloten ze deze super gezellige middag af op een schitterende eerste plaats. Even snel de prijs nog in ontvangst nemen en een leuke foto maken en daarna precies voor de eerste regendruppels naar binnen met een lekker zakje welverdiende chips.

We hebben een super leuke middag gehad en hopen volgend jaar op nog meer teams!