Ons nieuwe uitdagende schoolplein

Jan de BruinSchool

Het is zover. De werkzaamheden aan het nieuwe schoolplein zijn begonnen. Over drie weken moet het klaar zijn. We zien er naar uit! Onderstaand een fotoverslag in omgekeerd chronologische volgorde.

Dag 25: Na een week krokusvakantie met veel zon is er opnieuw veel veranderd, het plein is nu bijna af.

Dag 13: De zon schijnt, voorbode van een mooie dag! En dat wordt het ook voor ons schoolplein. Een grote vrachtwagen zit boordevol bomen, struiken en planten voor ons plein. Een nog grotere vrachtwagen brengt enorm veel kubieke meters boomschors. De moestuinbakken zijn geplaatst en gevuld met aarde. De kruipbuis hangt op hoogte. Na schooltijd ontdekken de kinderen al de eerste speelmogelijkheden.

Dag 12: Het water is weggepompt. Er staan steeds meer boomstammen in de grond. Ook is er nu een watertappunt aan de buitenmuur en een kraan voor de moestuintjes.

Dag 11: Stilte na de storm: de regenval van het afgelopen weekend heeft zijn sporen nagelaten: niet één, maar twéé zwembaden op het plein. (Zie ook dag 3). De tuinaarde voor de moestuintjes is gebracht.

Dag 10: Letterlijk stilte voor de storm.

Dag 9: Opnieuw wordt een lading boomstammen gebracht. De eerste gaan al snel de grond in.

Dag 8: De grondwerkzaamheden zijn af. Het wachten is op de leverancier van de speeltoestellen.

Dag 7: Het kleuterplein schiet nu ook flink op. De zandbak is leeg gegraven en de voetbaldoeltjes worden op hun nieuwe plek gezet.

Dag 6: Een groot deel van het schoolplein ziet er al aardig ‘af’ uit. De nieuwe, speelse scheiding met het kleuterplein krijgt ook al vorm.

Dag 5: Zeven man de hele dag druk in de weer met slijpschijven, graafmachines en ander gereedschap. Wat is er veel gebeurd in één week!

Dag 4: Het kleuterplein gaat er ook aan geloven. Het scheidingshek is al weg. De nieuwe fietsenstalling is klaar.

Dag 3: Helaas, de kinderen die dachten dat er een zwembad op het plein zou gaan komen hebben het mis. We zijn nu twee vrachtauto’s met originele Mijdrechtse boomstammen verder.

Dag 2: de puinbergen worden groter, de eerste contouren worden zichtbaar.

Dag 1: de beuk gaat er in, de eerste gemetselde muurtjes zijn gemaakt.

Dag 0: de speeltoestellen zijn weg, de hekjes zijn eruit, het plein is kaler dan ooit, stilte voor de storm.