Minder stenen, meer groen, met uw steun kunnen we het doen!

Momenteel bestaat ons schoolplein uit stoeptegels en oude speeltoestellen. Maar hopelijk verandert dit snel!

Dit jaar sparen wij namelijk voor een nieuw uitdagend plein. De leerlingen hebben hard nagedacht over wat zij op hun nieuwe speelplein willen zien en van al die ideeën is een mooi plan gemaakt. (zie schets verder in de tekst).

Volgend schooljaar willen wij starten met dit uitdagende, sportieve en duurzame plein. Een groen plein dat stimuleert om te bewegen, te klimmen en te klauteren en natuurlijk ook even lekker te chillen tussen het harde werken door. Er komt een groot klim- en klautertoestel, een zandbak met waterbaan, een glijbaan, een tribune, een watertappunt, een echt voetbalveld en nog veel meer. Daarnaast is het plein niet alleen voor de leerlingen, maar is het ook buiten schooltijd te gebruiken door de kinderen uit de buurt.

Het wordt een supergave speelplek! Maar om dit te kunnen realiseren hebben we veel geld nodig.
In totaal €100.000. De leerlingen zijn al druk aan het sparen. Flessen aan het ophalen, kerstbomen aan het verkopen en andere spaaracties aan het houden. Maar om dit bedrag op te halen hebben we meer nodig. Daarom vragen we u om hulp.

Wilt u een steentje, struikje, boompje of een speeltoestel bijdragen?

Doneren kan door geld over te maken naar ons rekeningnummer.

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes de leerlingen en leerkrachten van basisschool Kids College.

Heeft of kent u een bedrijf dat een sponsorbijdrage wil leveren? Lees dan onze sponsorbrief voor bedrijven.

Op dit moment hebben wij al gespaard:

Rondleiding over ons nieuwe plein:

Het ontwerp van het schoolplein van Kids College is binnen en wat wordt het gaaf!

De afgelopen maanden hebben wij met de leerlingen gesproken over wat er op het nieuwe plein moest komen. Een glijbaan, voetbalveld, klimtoestel, waterbaan, touwbrug en nog veel meer leuke ideeën kwamen er voorbij. Al deze ideeën zijn samengevoegd en daar is een mooi plan van gemaakt.

Volgend schooljaar zullen wij starten met dit uitdagende, sportieve en duurzame schoolplein.

Zoals u ziet is het een groen plein dat stimuleert om te bewegen, te klimmen en te klauteren en natuurlijk even lekker te chillen in de pauzes. De twee bestaande pleinen (kleuter- en grote plein) zullen worden samengevoegd tot een groot schoolplein. Ook de bestaande fietsenstalling aan de zijkant van het plein zal worden verplaats naar de zijkant van de school, waardoor er meer speelruimte ontstaat.

De schets is voorzien van nummertjes zodat we even kort kunnen uitleggen wat u ziet op de schets.

1. Hier ziet u de zandbak. Bij de zandbak komt een waterbaantje met watertappunt om lekker mee te kunnen spelen, maar ook om drinkflessen bij te vullen. Daarnaast komt er een zonnedoek om de kinderen te beschermen op zonnige dagen.
  2. Bij nummer twee ziet u een speelhuisje met glijbaan,
    ladder en duikelstang. Houtsnippers met daaromheen
    boomstammen. Door deze boomstammen ontstaan er
    verschillende speeleilandjes op het plein.
  1. Om de boom komt een plateau. Dit kan gebruikt worden om op te zitten maar ook als speelelement. Vanaf het plateau loop namelijk een klimparcourtje naar nummer 4.
  2. Bij nummer 4 ziet u een parcourtje met stapstenen en andere evenwichtselementen.
  3. Hier ziet u een tribune. Deze tribune zal multifunctioneel worden ingezet. Als chillplek tijdens de pauze en als zitplek voor buitenlessen. Om de boom tegenover de tribune zal ook een plateau komen. Dit kan dienen als zitplek, maar ook als extra podium voor bij de tribune.
  4. Bij 6 ziet u een echt voetbalveld. Het veldje is afgeschermd zodat de bal niet bij de andere speelelementen terechtkomt. De zijkant van het veld staan stenen muurtjes waarop gezeten kan worden. Achter de doelen staan boomstammen. Aan de buitenkanten van deze boomstammen zijn stukjes uitgehaald zodat deze scheidingen ook functioneren als klimwanden.
  5. Bij de ingang van de school komen drie elfenbankjes. Dit zijn plantenbakken met daarom heen zitplekken.
  6. En dan komen we aan bij nummer 8. De eyecatcher van het plein. Zoals u ziet op de schets komt er een groot klim- en klautertoestel. Twee eilanden van hutten, touwen en bruggen verbonden door een klim buis en andere klimelementen.

Ook nummer 9 staat op de kaart. Daar is nu nog even niks te zien, maar daar komt een tafeltennistafel.

Als alles af is zal tussen de elementen door een autoweg gemaakt worden, zodat de kleuters lekker met de fietsen en karren rondjes kunnen rijden.

Het speelplein zal worden gemaakt door RB tuinen. De speeltoestellen worden gemaakt door Mo van Speeling. Zij maakt unieke speeltoestellen op locatie.

Nieuwsgierig, check de site van rb tuinen om al gemaakte schoolpleinen te bekijken. https://rbtuinen.nl

Wij hopen dat u en uw kind(eren) net zo enthousiast zijn over het nieuwe schoolplein als wij! Komende tijd zullen wij nog hard moeten sparen om het benodigde bedrag te verzamelen. Mocht u tips voor sponsors, inzamelingsacties of andere ideeën hebben dan horen wij het graag!