Kids College is een plek waar ieder kind er mag zijn en waar rust, je fijn voelen en een veilige leeromgeving centraal staan. We zijn een moderne christelijke, kleinschalige basisschool met een open mind.

Met tabletonderwijs groeien op jouw eigen niveau.

We zien het als onze taak om kinderen de wereld van digitale mogelijkheden te laten ontdekken. Bij Kids College werken we daarom bewust met digitaal onderwijs. Door middel van een eigen tablet kunnen kinderen op hun eigen niveau werken en krijgen wij sneller inzicht in waar het kind nu staat. Zo werken we met Snappet.

Op Kids College is iedereen een kanjer.

Op Kids College gaat onze taak verder dan alleen het meegeven van basisvaardigheden. We besteden veel aandacht aan leren samenwerken en communiceren, waarbij respect hebben
voor de ander en je omgeving heel belangrijk is. Het doel is dat kinderen zichzelf steeds beter leren kennen. We leren hen zich in te leven in de ander en we leren hen omgaan met verschillen.
Met Kanjerlessen zorgen we ervoor dat:
● er vertrouwen is en een goede sfeer heerst in de klas en op school,
● de sociale vaardigheden van de kinderen versterkt worden,
● kinderen weten hoe ze zelf conflicten kunnen oplossen,
● kinderen zich ervan bewust zijn dat iedereen anders is,
● kinderen zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Kids College is een ‘Kanjerschool’ en daar zijn wij trots op!
Want leerlingen komen namelijk pas echt tot leren als zij zich prettig en veilig voelen.

Actief bezig zijn met je eigen leerproces.

Kids College heeft zelfstandig werken hoog in het vaandel staan. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een kind juist dan het beste leert. Wij leggen in ons onderwijs daarom ook de nadruk op leren leren en werken met eigen leerdoelen.

We leren de kinderen bewust en actief met hun eigen leerproces aan de slag te gaan. Eigenaarschap voor eigen leren, noemen we dat. Ook dat vraagt om een grote mate van zelfstandigheid. We voeren regelmatig kindgesprekken met elk kind. We laten het kind dan nadenken over waar hij nu staat en over de eigen leerdoelen. Zo blijft het kind betrokken en wordt het zich bewust van de tappen die hij nog moet zetten om zich voor te bereiden op de toekomst.

Onze schooltijden. Een traditioneel rooster.

Op Kids College beginnen alle lessen om 8.30 uur. De kinderen mogen tien minuten eerder naar binnen, met of zonder ouder. Om 8.25 uur, als de binnen- en buitenbel gaan, gaan alle leerlingen naar binnen én de ouders weer naar buiten, zodat de lessen kunnen beginnen.

Onze schooltijden zijn als volgt:

Groep 1-2-3-4
maandag, dinsdag, donderdag: 08.30 – 12.00 uur en 13.15 – 15.15 uur
woensdag: 08.30 – 12.15 uur
vrijdag: 08.30 – 12.00 uur

Groep 5-6-7-8
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 08.30 – 12.00 uur en 13.15 – 15.15 uur
woensdag: 08.30 – 12.15 uur

Overblijven/tussenschoolse opvang.

U kunt er als ouder voor kiezen uw kind te laten overblijven tussen de middag. De organisatie van de tussenschoolse opvang hebben wij uitbesteed aan KMN Kind & Co. Wilt u uw kind aanmelden voor de overblijfregeling, dan kan dat via de website van KMN Kind & Co: www.kmnkindenco.nl. Hier krijgt u ook meer informatie over de tarieven voor tussenschoolse opvang.

De schooldag bij Kids College.

Onze schooldag begint voor de kleuters in de kring met praten, zingen en taal- of rekenspelletjes. Daarna gaan ze aan de slag met het verdere dagprogramma dat in het teken staat van een thema. Dit bestaat vooral uit spelend leren en is duidelijk anders dan in de hogere groepen.

De kinderen in de hogere groepen starten in de ochtend ook met een kringmoment. Verder werken we aan de basisvakken: taal, lezen en rekenen. Tijdens het middagprogramma krijgt onderzoekend en ontdekkend leren een grote plek. Leerlingen gaan thematisch aan de slag met vakken als geschiedenis, natuur, techniek en aardrijkskunde. Hier worden vaardigheden aangeleerd, zoals: creatief denken en werken, samenwerken, leren presenteren, kritisch leren denken en zelf problemen leren oplossen.

Wilt u meer weten over de inhoud van de lessen? Kom langs voor een kennismaking!

Kids College. Een moderne christelijke school.

Onze christelijke identiteit komt op verschillende manieren in ons onderwijs terug. Zo is het de basis voor de manier waarop wij mensen benaderen; onze kinderen, hun ouders en verzorgers en ons team. Tegelijk hebben we bepaalde vaste onderdelen in ons onderwijsprogramma opgenomen, zoals vieringen, vertellingen en aandacht voor de christelijke waarden, normen en tradities die we onze leerlingen graag willen meegeven.